فلوت از جمله سازهای بادی به شمار میرود که نفس نوازنده از میان سوراخ تعبیه شده در کنار سر لوله خارج میشود و نوای زیبایی را به وجود میآورد. فلوت را میتوان برجستهترین ساز بادی در نظر گرفت که صدای آن در ارکستر سمفونیک به راحتی از میان صدای سازهای دیگر قابل تشخیص است. اگر تاکنون نواختن ساز فلوت را دیده باشید، حتماً متوجه شدهاید که از پهلو نواخته میشود. ساز فلوت دارای انواع بسیار مختلفی است که یکی از مشهورترین انواع آن، فلوت کلید دار نامیده میشود. در این مقاله، برای شما علاقمندان راهنمای خرید فلوت کلید دار را آماده کردیم . باماهمراه باشید تاعلاوه بر بررسی این راهنمای خرید ، با دسترسی به آهنگ های محلی پارسیانه ، موسیقی را به گونه ای کاملا متفاوت تجربه کنید
فلوت کلید دار از سه قطعه تشکیل شده است که مهمترین بخش از آن، بخش میانی است. بخش میانی فلوت کلید دار شامل اجزای مکانیکی است که تاثیر بسیار زیادی بر کیفیت ساز و همچنین صدای تولید شده دارند. بدنهی فلوت کلید دار از کلیدهای زیادی تشکیل شده است. هم برای دست چپ و هم برای دست راست طراحی شدهاند. هوای دمیده شده درون فلوت به کمک حرکت این کلیدها، نتهای مختلف موسیقی را تولید میکند.
یکی از تفاوتهای اصلی فلوت کلید دار با سایر انواع فلوت در کلیدهای متعدد تعبیه شده روی بدنهی فلوت است. این کلیدها به منظور پوشاندن یا باز کردن سوراخهای صدا در نظر گرفته شدهاند. فواصل بین کلید بر اساس علم فیزیک صوت تعیین میشوند. به عبارت دیگر، کلیدهای روی فلوت از موقعیت دقیقی برخوردار هستند.
هنگام خرید فلوت کلید دار باید به چه مواردی توجه کرد؟
با توجه به تنوع بسیار زیادی که در فلوت کلید دار وجود، خرید فلوت حرفهای برای شروع فرآیند یادگیری میتواند کمی دشوار باشد. با این وجود، چند فاکتور کلیدی وجود دارند که باید هنگام انتخاب و خرید مورد توجه قرار گیرند. این فاکتورها به شرح زیر میباشند.
فاکتورهای کلیدی برای خرید
- جنس فلوت: هر چقدر هم که نوازنده ماهر باشد، جنس فلوت میتواند تاثیر بسیار زیادی در صدای خارج شده از ساز داشته باشد. به طور کلی، فلوتهای ساخته شده از جنس نقره بهترین و محبوبترین نوع از این ساز محسوب میشوند. فلوت کلید دار میتواند از جنس تیتانیوم یا پلاتین نیز ساخته شوند که قابل قبول نیز میباشند.
- سطح مهارت نوازنده: فلوتهایی که برای افراد مبتدی ساخته میشود، با فلوتهای حرفهای تفاوت دارد. فلوتهای طراحی شده برای افراد مبتدی، سبکتر هستند و به هوای کمتری نیاز دارند.
- سلامت قطعات بکار رفته در ساز: هنگام خرید فلوت کلید دار حتماً باید توجه داشته باشید تا تمام قطعات آن سالم باشند. خراشهای بسیار کوچک نیز میتوانند در کیفیت صدا تاثیر بسیار زیادی بگذارند.
- امتحان کردن ساز: اگر تازه شروع به نواختن فلوت کلید دار کردهاید، هنگام خرید بهتر است با یکی از دوستان حرفهای خود همراه شوید تا او بتواند ساز انتخابی شما را امتحان کند. اطمینان حاصل نمایید که تمامی نتها به درستی نواخته میشوند.
- مهارت نفسگیری: به منظور تبدیل شدن به یک نوازندهی حرفهای فلوت حتماً باید بر روی مهارت نفسگیری خود کار کنید. برخی از انواع فلوتها به حجم هوای بیشتری نیاز دارند. در نتیجه، هنگام خرید باید این نکته را مورد توجه قرار دهید.
- وزن ساز: وزن ساز در مهارت نوازندگی تاثیرگذار است. به همین دلیل است که افراد مبتدی معمولاً از سازهای سبکتر شروع میکنند. اگر قصد خرید فلوت کلید دار را دارید، حتماً این موضوع را مدنظر داشته باشید.
- ساختار لبه فلوت: همانطور که گفته شد، فلوتهای نقرهای از بهترین نوع محسوب میشود و به تبع، گرانتر هم هستند. با این وجود، اگر توانایی خرید این مدل از فلوتها ندارید، به سراغ فلوتهایی با سر نقرهای بروید.
- ۰۱/۱۱/۲۸