شنیدن موسیقی روح را جلا میدهد و جان را تازه میکند. لذت شنیدن به موسیقی کم از سپری کردن مدتی در چمنزار زیبا و سرسبز نیست. به همین علت است که این هنر طرفداران زیادی دارد.
علاقه بسیاری از مردم فقط در شنیدن موسیقی محدود نمیشود بلکه به دنبال فراگیری موسیقی و نواختن ساز و تنظیم آهنگ هستند. از این رو سالانه بسیاری از جوانان در هنگام ورود به دانشگاه رشته موسیقی را برمیگزینند تا به رویاهای خود جامه عمل بپوشانند.
اما آیا دانشکاه های سراسر کشو آمادگی پذیرش تعداد زیاد دانشجو را دارد؟ در کل وضعیت پذیرش دانشجو در رشته موسیقی در دانشگاه های مختلف( دولتی، علمی کاربردی، آزاد و پیام نور ) به چه صورت است؟
در زیر به شرح جواب این سوالات می پردازیم.
وضعیت پذیرش دانشگاه ها:
- رشته موسیقی در دانشگاه های دولتی:
اولین اولویت داوطلبان در هر رشته ای همواره قبولی و ورود به دانشگاه های دولتی است. نحوه پذیرش رشته موسیقی در دانشگاه دولتی فقط برای مقطع کارشناسی است و در مقطع کاردانی پذیرش ندارد . برای مقاطع بالاتر پذیرش فقط در رشته های زیر انجام میشود:
کارشناسی ارشد موسیقی شناسی(اتئوموزیکولوژی)
کارشناسی ارشد نوازندگی ساز ایرانی
کارشناسی ارشد نوازندگی ساز جهانی
- نحوه پذیرش رشته موسیقی در دانشگاه علمی کاربردی:
یکی از دانشگاه های مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، دانشگاه علمی کاربردی می باشد که اقدام به ارائه دوره های کاربردی از جمله موسیقی کرده است. افزایش تعداد داوطلبان و همچنین نحوه ورود به این دانشگاه باعث شده که افراد زیادی علاقه مند به ورود به این دانشگاه شوند و در صورت ناموفق بودن در ورود به دانشگاه دولتی، این دانشگاه را برای ادامه تحصیل اانتخاب می کنند.
- رشته موسیقی در دانشگاه آزاد:
این رشته در دانشگاه آزاد اسلامی نیز در مقطع کاردانی پذیرش ندارد اما برای دوره کارشناسی اقدام به پذیرش دانشجو بدون آزمون با عنوان رشته موسیقی کرده است. همچنین رشته مورد پذیرش برای کارشناسی ارشد در دانشگاه آزاد، رشته نوازندگی ساز جهانی است.
- رشته موسیقی در دانشگاه پیام نور:
در این دانشگاه در هیچ مقطعی، رشته موسیقی ارائه نمیشود و داوطلبان می بایست در یکی از دانشگاه های گفته شده مورد پذیرش قرار بگیرند.
جمع بندی
رشته موسیقی نیز به مانند هر رشته دیگری نیازمند تلاش و پشتکار فراوان است. گرچه تحصیلات عالی و دستیافتن به مدارج بالا از اهمیت زیادی برخوردار است اما نباید از توانایی و مهارت عملی خصوصا در نواختن ساز ها غافل شد.
- ۰۰/۱۰/۲۶