کودکانی که هوش موسیقیایی بالایی دارند، به حفظ اشعار و آهنگ ها و هر چه که ریتمیک باشد، علاقه مند هستند. توانایی تشخیص نت های اشتباه را دارند. کودکان از طریق شعر و آهنگ و آموزش های ریتمیک بهتر مسائل را یاد میگیرند. خصوصاً برای یادگیری مطالب حفظی از روش ریتمیک کردن مطالب و به خاطر سپاری شعر و موسیقی استفاده می کنند. این توانایی به دلیل علاقه و اشتیاق و آن ها به درک موسیقی و همچنین حافظه شنیداری قوی آن هاست. یعنی این افراد حافظه شنیداری بهتری دارند. همچنین از حس شنوایی خوبی برخوردارند و روی صداها و ساختار آن ها حساس هستند. با ما در ادامه این مقاله همراه باشید تا علاوه بر بررسی هوش موسیقیایی کودکان و راهکار های تقویت هوش موسیقایی کودکان و فراهم آوردن امکان دانلود بهترین آهنگ های خوانندگان زن، شما را با گوش نواز ترین آهنگ ها آشنا کنیم
کودکانی که از هوش موسیقیایی بالاتری برخوردارند از همان نوزادی به صداها و آهنگ ها واکنش نشان می دهند. در هر فرصتی و با هر وسیله ای هر چند ناشیانه می خواهند آهنگ بسازند.
سعی کنید برای کودکتان شعر ها و آهنگ های مناسب سن او پخش کنید. قصه های آهنگین بخوانید. آن ها را برای دیدن نمایش های موزیکال به تئاتر ببرید. هنگامی که شعری را که در مهدکودک یاد گرفته با ذوق برایتان می خواند با روی خوش از آن استقبال کنید. او را به خواندن آواز به صورت فردی و یا جمعی تشویق کنید.
از آن جا که این هوش بر توانایی های شنیداری یک شخص تاکید دارد، توسعه آن از سنین پایین توصیه می شود. فعالیت های جالب و سرگرم کننده ای برای توسعه هوش موسیقایی و ریتمیک وجود دارد که چه کودکان و چه افراد بزرگسال می توانند از آن استفاده کنند. در ادامه روش هایی که به کمک آن می توان هوش موسیقایی یک کودک را تقویت نمود معرفی شده است.
از کودک بخواهید یک شعر یا داستان بسازد
از کودک بخواهید یکی از خاطره های خود یا داستانی که در تلویزیون تماشا کرده یا از دیگران شنیده است را به صورت شعر برای شما بخواند. لازم نیست شعری که کودک می خواند وزن و قافیه صحیحی داشته باشد، همین که او کلمات را با آهنگ ادا کند کافی است. این تمرین برای تقویت حافظه و هوش موسیقایی کودک بسیار مفید است.
با کودکان تئاتر موزیکال اجرا کنید
می توانید داستان های تاریخی و آموزنده را با کودک به صورت حرکات موزون و نمایش به اجرا در آورید. هنگامی که مفاهیم بیان شده در داستان ها با کمک موسیقی به صورت نمایش اجرا شوند، آسانتر در ذهن کودک ثبت می شوند و همزمان هوش موسیقایی آن ها رشد می کند.
به کودک یاد دهید که موسیقی را تحلیل کند
هر بار یک قطعه موسیقی ساده را که با یک ساز مشخص نواخته شده برای کودک خود پخش کنید یا بنوازید. سپس از آن ها بخواهید احساسی که شنیدن هر یک از قطعات داشته را توصیف کند. آیا ریتم موسیقی تند بوده یا آرام؟ به عنوان مثال در یک آهنگ شاد ریتم تندتری نسبت به یک آهنگ غمگین استفاده می شود. گروه سنی کودکانی که این تمرین را با آن ها انجام می دهید را در نظر داشته باشید و آهنگ های مناسب سن آن ها را انتخاب نمایید.
بعضی از انسان ها توانایی بالاتری در درک صداها، آهنگ ها و الگوهای موسیقیایی دارند. اصطلاحاً گفته می شود که این افراد از هوش موسیقیایی برخوردارند.
برخی از ویژگی رفتاری کودکانی که هوش موسیقیایی دارند
کودکانی که هوش موسیقایی بالایی دارند، از این توانایی خود در یادگیری استفاده میکنند. این کودکان به صداها، لحن و آهنگ کلام توجه میکنند. کلمات را با آهنگ بیانشدنشان به خاطر میسپارند، به الگوهای تکرار شونده دقت میکنند و به سرعت این الگوها را کشف و ضبط میکنند.
این کودکان علاقه خاصی به آهنگ و موسیقی و صداها حتی صدای طبیعت نشان می دهند. حتی صحبت کردن و راه رفتنشان ریتمیک است. مثلاً به هنگام کار با دست روی میز ضربات ریتم دار وارد می کنند.
این کودکان به راحتی آهنگ بسیاری از آوازها را می شناسند و با این که موزیکی را به تعداد دفعات کمی شنیده اند اما به آسانی می توانند بدون اشکال آن را بخوانند.
این کودکان به سادگی و به سرعت می توانند آهنگسازی، اجرا و خوانندگی را یاد بگیرند و همه ی این ها را ماهرانه انجام دهند.
از این توانایی برای یادگیری استفاده می کنند به این صورت که مطالب را به الگوی آهنگدار تبدیل می کنند و به ذهن می سپارند. برای یادآوری هم ناخودآگاه ریتم ها را در ذهن خود جست و جو می کنند.
در کل جذب صداها می شوند و می توانند از بین آهنگ های بسیاری صدای یک ساز خاص را به راحتی و وضوح تشخیص دهند.
- ۰۱/۰۹/۰۴
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
هم میهن ارجمند! درود فراوان!
با هدف توانمند سازی فرهنگ ملی و پاسداری از یکپارچگی ایران کهن
"وب بر شاخسار سخن "
هر ماه دو یادداشت ملی – میهنی را به هموطنان عزیز پیشکش می کند.
خواهشمنداست ضمن مطالعه، آن را به ده نفر از هم میهنان ارسال نمایید.
آدرس ها:
http://payam-ghanoun.ir/
http://payam-chanoun.blogfa.com/
[گل]
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥